tirsdag 13. mai 2008

16.mai kamp med ettersmak av 2007

Denne gongen er det ikkje Brann – Vålerenga,
det er Brann – Martin … og så er Vålerenga med.
Eg har aldri sett Brann – Vålerenga på stadion, og denne gongen blir det ikkje eit vanleg Brann – Vålerenga oppgjør.
16.mai er første gong vi ser Martin Andresen på Stadion etter gullfesten.

Kva lyd blir det når Martin Andresen blir ropt opp?
Det blir garantert ikkje som når Kvisvik besøker Stadion.
Eg trur ikkje vi kan sei han har drete på draget heller, han visste kva han gjorde.
Martin Andresen er ikkje dum.

Han er ein mann med ambisjonar, og han er dyktig
Eg oppfattar han som ein mann med ambisjonar på vegne av seg sjølv aleine.
Det er heilt legalt, du kan fort bli hata, men sjeldan elska.

Men altså, dreit han på draget då han ikledd Branndrakt prøvde å få andre i Brannteamet med over til Vålerenga?
-
Var han berre iskald og visste akkurat kva han gjorde?
- Eller var han litt ute av kontroll?
Var han litt for berusa av at han hadde nådd målet slik at han gjorde ting vi berre ikkje gjer.
Vart han litt for fort litt for ivrig etter å nå nye mål?

Det er klart du blir ikkje elska når du går over frå Brann til Vålerenga før gullet har kolna etter det kom frå smia,
når du stiller i blått før sesongen er over,- skal vedde på han hadde Branntrøya under den blå, kunne knapt ha tid til å få den av.
Det er ikkje akkurat slikt supporterar har forståelse for.
Likevel, det som mest av alt er ille det er dette at han undersøkte mulighetene for å få andre med over fra Brann til Vålerenga medan han fortsatt var Brannspelar.

Det verste er at eg får ikkje til å ønske han anna enn lykke og hell.
Ikkje med Vålerenga då, nei søren heller, Vålerenga og Martin skulle eg ynskje vart banka til dei grader 16.mai. Dei måtte gjerne rykke ned!!
Utover det så ynskjer eg mannen lykke og hell uansett om han har drete på draget eller berre vore iskald og kynisk.

Eg får berre ikkje til å hate eit heilt menneske.
Eg får heller ikkje til å leggje bort siste del av gullåret når eg tenkjer på neste heimekamp.


4 kommentarer:

Petunia sa...

Min mann sier at Martin spiller fotball som en bedriftsleder - kan ta på seg hvilket som helst drakt og gå ut på banen. Han spiller uten "passion", er kalkulerende og følesesløs.
Jeg føler at Brannledelsen prøver å dempe "pipingen" ved å antyde at Martin ønsket seg en managerjobb i Brann og at han ble veiet og funnet for lett av ledelsen. Det er meget mulig at dette er sant, men hvorfor komme med det nå som Martin kanskje skal ut på banen den 16. De burde heller ha sagt det i høst - da han gikk. Kanskje vi hadde forstått alt bedre da...
Dreit på draget gjorde han da han stilte i Vålerenga drakt FØR han hadde avsluttet sinn jobb i Brann (for Martin er det en jobb - ikke noe annet)Det var det som fikk harmen til å stige her i Bergen. Jeg husker jeg fikk hakeslepp da jeg så innslaget på TV.
Han skrev sin egen oppsigelse på grått (blått) papir da han gjorde det - helt kalkulerende og mårettet.
Mr. Business:P

Tone sa...

JA, eg trur tida stod stille for mange her i Bergen då han dukka opp i blått.
Vi visste at vi skulle få vite kva ny jobb MA skulle inn i, men kven kunne i sin villaste fantasi førestille seg det som openbara seg på skjermen?
Eg var vel i lettare sjokk, tenkte eg forstår himla godt at han søker utfordringar, men det var så himla blått og så veldig fort. Vi har jo ikkje landa enda. Likevel eg kunne ikkje anna enn forstå Martin Andresen samtidig som dette var rint for******
Så kunne vi lesa at han siste hausten i Bergen spela på Brann og jobba for Vålerenga, at han alt var begynt å bearbeide spelearar og trenerar for å få dei med til Vålerenga.
Då altså blei mitt bilde av MA heilsvart. OG akkurat den biten der ser ikkje ut til å bleikne særleg her i garden.Eg skulle ynskje den gjorde det, at den ikkje stod der og kasta digre skuggar over det Bann var med Martin Andresen i troppen. MEN den skuggen forsvinn berre ikkje.

Ja, Brann ledelsen vil nok dempe pipinga, har dei det som eit foreldrepar med ein ustyrleg barneflokk som er invitert i selskap?
Martin andresen seier dei vil distrahere han når dei kjem med dette no...to fluer i eit smekk?

Javisst kunne han ta på seg kva drakt som helst og gå ut på banen, det trur eg dei fleste kan og mange må.
Men eg håpar det ikkje er mange kapteinar som rekrutterer fotballekspertise til blå drakt medan dei ledar eit lag i raudt.

Petunia sa...

Skal ikke på Stadion da, men jeg skal se på kampen fra sofakroken og jeg kan ikke se bort i fra at det kommer noen pipelyder herfra også.... Bare sørge for at jeg er ferdig å stryke bunadskjorten når kampen begynner slik at det ikke går ut over den.
Jeg tror det blir slakt. Og jeg hater det. Se Brann bli ydmyket på hjemmebane av ja, nettopp den dusten.... Her er jeg ikke påvirket av min mann, er blitt så negativ helt på egen hånd. Vel han tror det blir tap han også, men i motsetning til meg som legger hele skylden for det på MA (:P), så synes han Brann ikke har prestert noe i år. Forsvaret suger enda mer i fjor og når undikkgutten ikke er i form, så blir det jo negative tall. Når overgangsvinduet åpner må det kun stå forsvar på den listen. Herregud, Håkon har jo mer enn nok med å passe på at guttene rett foran han gjør jobben sin og da er det lett å bli distrahert og da kommer å tabbene...

Nei, jeg likte heller ikke den vervekampanjen MA bedrev siste tiden med her. Fy seg!

Jeg hadde mulighet for å få billett til fredag, men ga den vekk til en kollega som fylte 30 år. (gud hvor snill jeg er og du som jeg angrer;)Jeg skulle jo være snill bare de vant;)
Men men... Så lenge kampen går på TV'en så er det jo greit da og så kan jeg sitte og blogge og kose meg hvis det går shit.
Gruer meg til den 16. men gleder meg som en unge til 17. BUNAD:))))

Tone sa...

Vel, det spørst kor mykje som skjer når overgangsvinduet opnar. Det har jo komme signal om at Bran skal tilpasse seg økonomiske nedgangstider.
Samtidig har dei jo skaffa seg speidar så det blir spennande å sjå.

Hmm...før serien starta var eg mest av alt spent på kor sterk Martineffekten var, eg mistenkte vel at han var like viktig utafor banen som på banen, egentlig var eg sikker.
No gler eg meg til å sjå Bakke vekse i trøya. Det er godt mulig han kan bli ein god kaptein. Håpar han kan bli ein som kan tenne gutta.

Men snille deg - gav du bort ein 16.mai billett? Det må vere ein god kollega gitt. - eller var det smøring :) ?